Saturday, 27 December 2014

Wedding prep 1: New home.

Hai,

Harinie aku nak cerita pasal rumah baru untuk pengantin baru giteww..hihi. Berapa belas hari lagi insyaAllah akan jadi isteri orang.Biar betul aku nieee..selalu tanya tunang 'eh awak nie betul ke nak nikah dengan kite? fikir bebetul dah? ' hihi. Bila fikir balik kan, betul orang cakap kadang2 jodoh tue ada je dekat dengan kita. Just masa belum tiba untuk dipertemukan..cewahh..giteww ye kawan2 sekalian,haha :P

Ape benda aku bebel nie. Cerita pasal rumah baru, kalau ikut plan lepas kahwin kitorang duduk rumah sendiri. Best sangat dapat share ideas and money untuk rumah sendiri. Just imagine kitorang busy nak uruskan wedding dan rumah at the same time. Banyak duit nak guna woo..Tapi rezeki ada je time2 camnie. Even duit banyak guna tapi tak pernah lagi aku dengan tunang ikat perut. Ada je duit datang dari mana2 tak sedar kan. Alhamdullilah..

Masuk rumah baru nie kitorang sikit2 beli barang. Kalau sekaligus terasa jugak duit kan. Bersyukur sangat dapat tunang yang tahu serba serbi.Means aku boleh harapkan dia nak decorate rumah ke, nak pilih barang, nak tue nak nie kan. Tak la aku sengsorang je buat semua benda. Thank you sayang ;) 

Rumah comel kitorang nie ada 3 bilik 2 toilet. Sangat la selesa, bersih dan privacy okayy..yang penting ada parking lot sendiri tak payah aku nak berebut parking, security pown ada , lif pown ada,etc. 

Just a simple living room for us

Second room buat bilik baju dan solat

Memang aku kerah adik2 aku untuk tolong sekali..tenkiuu ..hihi

Tunang kaki movie, so speaker sgt la penting utk kasi sound boom boom sket..grr sabau je laaa...

Overall rumah kitorang simple dan selesa sesuai dengan budget kitorang..hewhew. Terima kasih family in law yg bagi fridge FOC. Terima kasih jugak mak dan abah aku yang bagi katil FOC. Dah jimat banyak kat situ. Next, we aim for sofa and washing machine.

Terima kasih untuk semuanya :)

Bye.



1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete