Monday, 28 June 2010

misteri di sebalik URL Blogspot,check it out !

Tengah blogwalking tadi,terbaca satu post nie,agak menarik perhatian.Ouh pastinya anda tergamam,takut dan rasa bersalah bila dapat tahu apa yang ada di sebalik URL blogspot kita nie.huhu,tidak ku sangka....ok,we go step by step eh kalau nak tahu.

Step 1 : Setiap blogger mesti ada URL masing2 kan,macam aku punya blog,http://rainbowblink.blogspot.com/

Step 2 : Okay,sekarang dari URL korang tue cuba delete huruf 'b' yg tulis blogspot tue,ingat...'b' only !for example ,http://rainbowblink.logspot.com/

Step 3 : Ape lagi,korang bukak URL without 'b' tuh..nie yang akan keluar...




OMG,how do u feel?muehehe...
sila sebarkan kepada mereka yang lain okay,thanks ! :)

4 comments:

  1. salam memang selalu macam tu . akak pun dah banyak kali terbukak blog tu huhuhu.......
    anyway slamat berkenalan ek jom singgah uptownazila

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  3. thanks 4 ur comment...i really appreciate it.Saya pown 1st time bukak blog tue,agak terkejut...harap benda tue tak jejaskan akidah atau boleh buat kite terpengaruh ke arah yahudi la kan,astaghfirullah...

    ReplyDelete
  4. thx for the info...
    minta kebenaran nk sebarkn...

    singgahla blog sy ye..

    http://afiffedogawa.blogspot.com/

    ReplyDelete